Головна » 2015 » Грудень » 22 » АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА!!!»
17:02
АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА!!!»

  На виконання Плану заходів з проведення Національної кампанії «Стоп насильству!» на період до 2015 року, затвердженого розпорядженням КМУ від 01.12.2010 року № 2154-р в Україні щорічно з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Дана Акція пройшла і в Славутському районі.

   З метою здійснення заходів щодо реалізації державної політики щодо попередження насильства в сім’ї та привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та підвищення рівня обізнаності населення із зазначених проблем протягом 16 днів у навчальних закладах району організовано та проведено відповідні тематичні заходи.

   З 25 листопада по 10 грудня цього року організовано проведення просвітницько-профілактичних заходів з протидії проявів насильства та жорстокого поводження серед дітей та над ними. Так, зокрема, проведено групові заходи з учнями на теми: «Зупини насильство у твоєму оточенні. Не будь байдужим!», «Ні! Насильству в сім’ї», «Мої права», «Найголовніша цінність у житті – здоров’я» тощо, конкурси-виставки дитячих малюнків та соціальних плакатів на тему: «Ні! Насильству в сім’ї», сімейного малюнку «Сім’я без насильства – щаслива сім’я», конкурсу макетів для біг-бордів, сіті-лайтів, плакатів, буклетів з профілактики сімейного насильства над дітьми, жорстокого поводження з дітьми за темою: «Дитинство без насильства»; батьківських зборів на теми: «Відповідальне батьківство», «Стосунки в сім’ї зокрема батьків і дітей», «Модель поведінки батьків у сім’ї – модель поведінки дитини в школі», просвітницько-профілактичні заходи щодо особливостей працевлаштування за кордоном та протидії торгівлі людьми. Працівниками психологічної служби проведено тренінгові заняття серед учнівської молоді, батьківської громадськості з питань попередження насильства в сім’ї, профілактики поширення ВІЛ/СНІДу та негативних явищ.

   Значно оновлено інформаційні куточки завдяки розміщенню на них інформаційних бюлетенів, літератури, плакатів, а також буклетів «Ми за дитинство без насильства!». У шкільних бібліотеках організовано відбулася книжкова виставка, тематичні викладки літератури до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, Міжнародного дня прав людини, Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями, Міжнародного дня волонтера, Міжнародного дня боротьби з рабством.

   Активну участь учні навчальних закладів району взяли у написанні листівок до батьків на тему: «Як діти хотіли б, щоб до них ставилися найближчі їх люди».

   4 грудня на базі Ганнопільського НВК в ході акції «16 днів проти насильства» проведено районне засідання круглого столу на тему: «Протидія насильству в сім’ї» за участю учнів 10-11 класів, голів батьківського комітету 10-11 класів, представника управління соціального захисту населення Мітли І.О., ЦСССДМ Гольдера М.Ю., а також лікаря сімейної медицини Ганнопільської амбулаторії ЗПСМ Мартинюк О.В. Учасники заходу діяли досить активно, обговорювали проблему насильства та агресії у сім’ї та серед однолітків, демонстрували знання своїх прав, які захищає Конвенція ООН про права дитини. А також на базі Берездівського НВК 9 грудня 2015 року відбувся збір районної ради лідерів учнівського самоврядування, на якому були присутні представники 20 шкіл Славутського району. Одним із етапів роботи якого була практична частина. Теорія, яка викладається дітям, цікава, але нічого так не захоплює як елементи тренінгу «Що таке насильство? Як уникнути насильства в учнівському середовищі?», який провели для лідерів практичний психолог Хомич Раїса Миколаївна та соціальний педагог Рибіцька Юлія Володимирівна , в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Юні лідери, об’єднавшись у групи та виконавши поставлені завдання, презентували свої дописи-ініціативи, проекти про безпечну поведінку, відповідальність за свої дії та вчинки.

    Інформаційно-просвітницькі матеріали широко висвітлено у ЗМІ та веб-сайтах відділу освіти та рай методкабінету.

   Немає рецепту на усі випадки життя, тому що ситуації можуть бути дуже-дуже різними. У різних людей різні духовно-моральні сили, різні можливості. Те, що один може сам осмислити, зрозуміти і змінити ситуацію, інший - не в силах. Але боротися з насиллям просто необхідно для нормального повноцінного життя.

Задворна А.А.

Переглядів: 393 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Корисні посилання
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вхід на сайт
У нас есть много шаблонов для UCOZ с рабочим конструктором и рабочими блоками на любую тематику.
Так же есть еще один сайт, где много UCOZ шаблонов , которые не оставят вебмастером равнодушными.
Также много дизайнов для UCOZ можно скачать с промовеббер.ру.
Если бесплатный UCOZ вас не устраивает и вы выбираете джумлу, то шаблоны дляjoomla 3 придутся весьма кстати.
Коклоникам ЦМС ДЛЕ я бы рекомендовал скачать DLE шаблоны с портала shablonidle.ru.
Уделим мы внимание и wordpress, причем шаблоны для вордпресс можно скачать бесплатно и на любую тематику.