Головна » 2017 » Березень » 15 » Чудовий світ літератури
14:59
Чудовий світ літератури

Література вводить людину у світ улюблених героїв, щедрих душею, рішучих у вчинках, робить життя цікавішим, викликає бажання удосконалюватися, бути кращим і змінювати все навколо себе. На уроках літератури вчитель стає для учнів співрозмовником, другом, порадником, провідником у країні прекрасного. Думаю, що знати свій предмет замало, потрібно, щоб вихованці вірили, приходили на урок зі своїми надіями та  сподіваннями.

 Одним із кроків підвищення ефективності уроку літератури є впровадження разом із традиційними методами навчання інтерактивних технологій. Ефективними є уроки з використання інтерактивних технологій, які активізують процес особистісно-орієнтованого навчання. Саме на базі Крупецького навчально-виховного комплексу проведено семінар-практикум вчителів зарубіжної літератури з теми: «Використання інтерактивних технологій на уроках зарубіжної літератури». Учасники семінару мали можливість побувати на відкритому уроці вчителя зарубіжної літератури Калинюк Світлани Миколаївни. Урок-телепередача «Віртуальний світ» з елементами навчального проектування проведено в 9 класі з вивчення життєвого і творчого шляху О.Пушкіна. На уроці Світлана Миколаївна використала різні методи та прийоми, а саме: метод проекту, роботу в групах, бесіду, розповідь, прийом «Займи позицію», рольову гру «Зустріч з поетом», рефлексію «Барометр настрою», дослідницький метод та прийом «Мікрофон», що розвивало в учнів образне, асоціальне, логічне мислення, навички дослідницької роботи, виразне читання, а також індивідуальні творчі здібності в процесі створення проекту. Окрім того, вчителі зарубіжної літератури мали можливість відвідати позакласний захід у 8 класі літературний турнір з теми: «Антична література-колиска європейської культури та літератури», де  дві команди учнів «Анакреотяни» та «Елліни» демонстрували свої знання з літератури стародавніх греків та римлян. Саме під час проведення літературного турніру учні показали вміння працювати у групах, виявляли повагу до думки своїх однолітків.

В процесі обговорення та аналізу проведених заходів колеги поділилися досвідом роботи з використання інтерактивних технологій на уроках зарубіжної літератури. Свою діяльність презентували Жигадло Н.Г. та Данилич С.В. (вчителі Миньковецького та Жуківського НВК).

Гостинно зустріла учасників, переймалася роботою семінару та презентувала роботу закладу, його директор Бережна Тетяна Миколаївна.

Гості семінару подякували за цікаве та змістовне проведення семінару.

Світлана Рудик, методист РМК

Переглядів: 469 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
">

Добавить комментарий

Имя:*
E-Mail:
Введите код: *
Корисні посилання
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вхід на сайт
У нас есть много шаблонов для UCOZ с рабочим конструктором и рабочими блоками на любую тематику.
Так же есть еще один сайт, где много UCOZ шаблонов , которые не оставят вебмастером равнодушными.
Также много дизайнов для UCOZ можно скачать с промовеббер.ру.
Если бесплатный UCOZ вас не устраивает и вы выбираете джумлу, то шаблоны дляjoomla 3 придутся весьма кстати.
Коклоникам ЦМС ДЛЕ я бы рекомендовал скачать DLE шаблоны с портала shablonidle.ru.
Уделим мы внимание и wordpress, причем шаблоны для вордпресс можно скачать бесплатно и на любую тематику.