Головна » 2015 » Листопад » 23 » Бібліотекарі і хмарні технології!
11:18
Бібліотекарі і хмарні технології!

  20 листопада 2015 року на базі Цвітоського НВО відбувся семінар – практикум шкільних бібліотекарів на тему «Оновлення форм та змісту діяльності шкільних бібліотек в умовах розвитку інноваційного простору». Завдяки педагогічному колективу на чолі із мудрим керівником і наставником Тимчук Л.О., методисту РМК Рабченюку О.С. та бібліотекарю Литвин В.Л., семінар пройшов на високому рівні.

 Учасників семінару зустріли і привітали вихованці НВО, які в презентаційній формі ознайомили присутніх з школою, з традиціями навчального закладу, з роботою бібліотеки.

  Відкрила семінар керівник Цвітоського навчально-виховного об’єднання Тимчук Людмила Олександрівна, яка привітала учасників і наголосила, що тема семінару є надзвичайно актуальною, адже сьогодні діяльність бібліотеки вже неможливо уявити без електронних інформаційних ресурсів.

 Приємною була присутність на семінарі заступника директора Славутської ЦРБ Пенчук Тетяни Михайлівни, завідуючої організаційно-методичним відділом Сидорчук Діни Анатоліївни, бібліотекаря районної бібліотеки Тетерук Світлани Вікторівни.

  На теоретичній частині бібліотекар школи Литвин Вікторія Леонідівна поділилась досвідом щодо популяризації бібліотечно-бібліографічних знань, інноваційних форм роботи шкільної бібліотеки, особливостей впровадження електронної бібліотеки «ШБІЦ-інфо» та використання хмарних технологій в роботі бібліотекаря.

  Практична частина відбулася у формі тренінгу з використання ІКТ на тему «Впровадження сучасних методів і форм роботи з використанням хмарних технологій у роботі шкільної бібліотеки», який провів методист РМК з інформатики Рабченюк О.С. Була створена реєстраційна анкета бібліотекаря за допомогою хмарних сервісів Googl, де учасники семінару мали змогу дати відповідь і зразу ж побачити результат на екрані.

  Сьогодні в бібліотеках традиційні форми роботи переплітаються з новими – інноваційними, та незмінним залишається основний читач бібліотеки – дитина. Проведений моніторинг читацької активності учнів показав вплив індивідуальної роботи бібліотекаря Литвин В.Л. на читацьку активність в шкільній бібліотеці. Присутніх зацікавив позакласний захід «Свято юного читача», на якому учнів другого класу посвятили у читачі.

  Підводячи підсумок, Тітор О.М., методист районного методичного кабінету, від імені всіх бібліотекарів подякувала господарям за гостинність, а учасникам семінару - за плідну працю.

Переглядів: 616 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Корисні посилання
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Вхід на сайт
У нас есть много шаблонов для UCOZ с рабочим конструктором и рабочими блоками на любую тематику.
Так же есть еще один сайт, где много UCOZ шаблонов , которые не оставят вебмастером равнодушными.
Также много дизайнов для UCOZ можно скачать с промовеббер.ру.
Если бесплатный UCOZ вас не устраивает и вы выбираете джумлу, то шаблоны дляjoomla 3 придутся весьма кстати.
Коклоникам ЦМС ДЛЕ я бы рекомендовал скачать DLE шаблоны с портала shablonidle.ru.
Уделим мы внимание и wordpress, причем шаблоны для вордпресс можно скачать бесплатно и на любую тематику.